Uudenkaupungin merikeskus

Uudenkaupungin Merikeskus

Pakkahuoneentorilla, entisessä Vason myllyssä sijaitsee Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen ylläpitämä Uudenkaupungin Merikeskus -näyttelytila. Tilassa on esillä monenlaista merihistoriallista nähtävää.

Perusnäyttelyssä on mm. useita vanhoja venemoottoreita, suurikokoinen uusikaupunkilaisen Varma-purjelaivan pienoismalli, muita pienoismalleja sekä monia laivamaalauksia jne.

Uudenkaupungin Merikeskuksen näyttelyt avautuivat 21.6. Tänä kesänä esillä on näyttely ”Kotien kätköistä”, johon on kerätty runsaasti mielenkiintoista merellistä katsottavaa. Esillä on mm. laivatauluja, laivojen pienoismalleja ja puolimalleja, pullolaivoja, merimiesten tuomia tuliaisia, navigointivälineitä, laivalyhtyjä ja -lamppuja, posliinisia laivakoiria ja paljon muuta.

Esillä on myös taiteilija TH Norlingin taidenäyttely sekä perusnäyttelyssä esillä olevat suurikokoinen Warma-laivan pienoismalli, venemoottorit jne.

Merikeskus on avoinna 14.8. saakka tiistaista sunnuntaihin klo 11-18 (juhannuksena suljettu). Merikeskukseen ja sen näyttelyihin on vapaa sisäänpääsy.

Merikeskuksessa on myös runsas yhdistyksen myyntipiste. Tänä vuonna tarjonta on vielä monipuolisempi, kun sinne on koottu erillinen ”halpakirja-osasto”. Kannattaa poiketa jo senkin johdosta Merikeskukseen.

Pakkahuoneentori 1, Uusikaupunki