Vason näyttely

Vason näyttely on jälleen avoinna

Vason näyttelytilassa on tänä kesänä esillä valokuvanäyttely Herttuatar ja kapteenska.


Purjelaiva Herttuatar Cecilie, Herzogin Cecilie, on merenkulun historiamme tunnetuimpia aluksia. Sen haaksirikko vuonna 1936 herättää yhä surua. Muutamia vuosia sitten aluksen legendaan tuli uusi käänne: ahvenanmaalainen Freya Darby löysi kotoaan vuosikymmeniä avaamattomana olleen matkalaukun. Laukusta löytyi hänen äitinsä kirjeitä ja valokuvanegatiiveja: upeita potretteja matkustajista, merimiehistä ja merikapteenista sekä ihmeellisen kauniista aluksesta, Ceciliestä.

Nyt näistä valokuvista on tehty näyttely, joka on kesän 2018 ajan esillä Vason näyttelytilassa.

Vasossa on esillä myös suurikokoinen Warma-laivan pienoismalli, vanhoja venemoottoreita ym. Näyttelyssä on myös Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen tuotteiden myyntipiste.

Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin 10-17, näyttelyyn on vapaa pääsy.

Vason näyttelytila. Pakkahuoneentori 1, Uusikaupunki (entinen Vason myllyrakennus, Pakkahuoneen kahvilan takana, punaiseksi maalattu, tiilinen korkea "torniosa")

Näyttelytila sijaitsee entisessä Vason myllyrakennuksessa, tässä punatiilisessä osassa, Pakkahuoneen vierasvenesataman vieressä. Kaupunginlahden rannalla. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.
Vason alakerrassa on hieno kokoelma vanhoja venemoottoreita.